Nieuwegeinse Heleen van den Hoven geeft schrijfworkshops op locatie

Dit jaar zal de Nieuwegeinse Heleen van den Hoven, auteur van Het CARPA Complot, doorgaan met het geven van schrijfworkshops. De eerste daarvan is een de workshop ‘Locatieschrijven,’ waaraan zowel geoefende als ongeoefende schrijvers plezier beleven.

Heleen: ‘Locaties inspireren me. Dat kan een iets bijzonders zijn, zoals de Maeslantkering, maar ook een tunnel onder een snelweg, een bos, een parkeergarage.’

Heleen van den Hoven

Graag neemt Heleen schrijvers mee om door creatieve opdrachten hun teksten een extra dimensie te geven. De workshop ‘Locatieschrijven’ duurt twee uur. De workshops vinden steeds plaats op een andere locatie in Utrecht of Nieuwegein die bereikbaar is met het openbaar vervoer.

De deelnemers krijgen schrijfopdrachten, maar er wordt ook gepraat over het effect van de locatie op de teksten. De eerste workshops starten, bij voldoende deelname, in februari.

Heleen heeft zelf bij het schrijven veel steun ondervonden van de feedback van anderen en van trainingen bij Querido Academie. Eerder volgde ze al de Opleiding Uitgeverij van de Vakopleiding Boekenbranche. Ook volgde ze onlangs een training tot Schrijfdocent. Nu wil ze haar kennis en ervaring graag delen met liefhebbers van het mooiste vak in de wereld: schrijven. Daarbij maakt het niet uit wat de ambities zijn, er is voor iedereen wat te leren.

Meer informatie over de schrijfcursussen vindt u op de website van de Nieuwegeinse of kunt u aanvragen via het e-mailadres: heleen@dekleinekoning.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk