Katern

Nieuwegeinse heldinnen vandaag in het zonnetje gezet

Vandaag, op Internationale Vrouwendag, zijn tijdens een bijeenkomst voor Nieuwegeinse vrijwilligers, enkele vrijwilligsters in het zonnetje gezet. De bijeenkomst werd georganiseerd door een aantal vrouwelijke raads- en commissieleden uit de Nieuwegeinse gemeenteraad en vond plaats in Dorpshuis Vreeswijk.

Sinds 1911 wordt wereldwijd ieder jaar op 8 maart Internationale vrouwendag gevierd. In Nieuwegein is de afgelopen jaren op deze speciale dag weinig georganiseerd. Dat zagen de initiatiefneemsters graag anders en zodoende zijn de handen in één geslagen. Het resultaat was een goedbezochte middag in Dorpshuis Vreeswijk. Naast de huldiging van de ‘Nieuwegeinse Heldinnen’ werd er ook een pubquiz over sterke vrouwen gespeeld, waarbij leuke prijzen te winnen waren.

De initiatiefneemsters van deze middag, afkomstig uit de fracties GroenLinks, D66, CDA, VVD en Lokale Vernieuwing, hebben de wens uitgesproken om de Internationale Vrouwendag jaarlijks terug te laten keren in Nieuwegein om zo de ‘Nieuwegeinse Heldinnen’ in het zonnetje te blijven zetten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren