Nieuwegeinse economie floreert: Ondernemers krijgen ruim baan

De Nieuwegeinse economie floreert. Het staat hoger op de ranglijst van economisch best presterende gemeenten in Nederland dan de stad Utrecht. Het staat op plek 6, terwijl Utrecht het met een 9e plaats moet doen. Dat blijkt uit onderzoek van een onderzoeksbureau, dat dit onderzoek al vijftien jaar jaarlijks uitvoert.

Ruim baan voor ondernemers
Ondernemers in Nieuwegein krijgen volop kansen om hun bedrijven te laten groeien, blijkt uit het onderzoek. Bedrijven vestigen zich dan ook graag in dit gebied. Zelfs de grote steden als Utrecht, Rotterdam en Eindhoven, moeten Nieuwegein voor zich dulden.

Dat Nieuwegein het zo goed doet in het onderzoek, is geen verrassing. De centrale ligging, goede uitvalswegen en het nieuwe industriegebied zorgen voor meer werkgelegenheid dan ooit.

Meer bedrijvigheid
Zeker op het bedrijventerrein Het Klooster schieten de bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Dit gebied ligt vlak aan de A27. Een eigen bedrijf starten en vestigen op het bedrijventerrein lijkt dan ook een logische stap voor veel inwoners van Nieuwegein.

Om een bedrijfspand te kunnen financieren, is mogelijk een zakelijke lening nodig. Dit is tegenwoordig steeds eenvoudiger online te regelen. Wel is het zaak dat de ondernemer vooraf berekening maakt, voor een goed totaalbeeld. Zo is het goed zich af te vragen op welke manier de lening wordt afgelost, hoe hoog de rente is, hoe lang de looptijd is en welke afsluitprovisie er geldt.

Zakelijke lening voor starters
Starters maken vaak gebruik van een zakelijke lening. Ook voor ondernemers in Nieuwegein is een zakelijke lening vaak mogelijk. Met deze zakelijke lening is er startkapitaal voor onder meer materialen, vervoersmiddelen en het personeel. Een lening hoeft niet een enorm bedrag te zijn: soms kan een microkrediet al het juiste zetje in de rug geven.

Om een krediet aan te kunnen vragen, moet de startende ondernemer in de meeste gevallen de kredietverstrekker overtuigen. Waarom heeft de nieuwe onderneming een kans van slagen? Hierbij helpt het vaak een ondernemersplan en een financieel plan te maken.

Lenen of krediet?
Ondernemers in Nieuwegein kunnen uit twee soorten bedrijfsfinanciering kiezen: een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Bij een zakelijke lening ontvangt de lenende partij eenmalig het bedrag op de rekening. Het geleende bedrag moet worden terugbetaald in maandelijkse, gelijke termijnen. Het rentepercentage is vast en afgesproken met de kredietverstrekker. Een zakelijke lening kan nieuw opnieuw worden opgenomen.

Een krediet loopt door: de ondernemer neemt een deel van het bedrag op en betaalt een afgesproken rentepercentage. Iedere maand lost de lenende partij een deel af. Een afgelost bedrag kan ook weer worden opgenomen. Ondernemers kunnen het geld opnieuw opnemen, indien nodig.

Statistiek Nieuwegein
In Nieuwegein zijn al 5200 bedrijfsvestigingen te worden. Met een florerende lokale economie en een mogelijkheid voor zakelijke leningen in deze gemeente, ziet de prognose voor de toekomst er gunstig uit. De meeste bedrijfsvestigingen worden gebruikt voor lokale industrie, kantoor of voor de detailhandel. Gemiddeld verdient een inwoner van deze gemeente zo’n 25.200 euro (peildatum: 2016). Het aantal inwoners tussen de 25 en 45 jaar neemt toe; dit is precies de ondernemende doelgroep.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk