Nieuwegeinse crimineel Gerel Palm bij verstek veroordeeld tot 20 jaar cel

De voortvluchtige Gerel Palm (37) uit Nieuwegein is vandaag door de rechtbank bij verstek veroordeeld tot twintig jaar cel voor een dubbele moordpoging bij Noordeloos in 2016. De in Nieuwegein opgegroeide Palm wordt ook verdacht van de moord op Ronald Bakker, medewerker van een Spyshop in Nieuwegein. Dat misdrijf wordt behandeld in het proces tegen de crimineel Ridouan T.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Palm, zelf opgegroeid in Nieuwegein, is naar het oordeel van de rechtbank in Noordeloos zeer precies en planmatig te werk gegaan en heeft zich enkele maanden voorbereid. “Alles was erop gericht om beide slachtoffers op een geschikte plaats en op het juiste moment om het leven te brengen. Hij heeft ze voor dood achtergelaten.”

Wonderbaarlijk
De rechtbank noemt het wonderbaarlijk dat beide slachtoffers het hebben overleefd. Een van de slachtoffers is door zijn hoofd geschoten, waarna nog drie keer op hem is geschoten. Het tweede slachtoffer is tweemaal levensbedreigend geraakt door kogels.

Palm wist op 12 maart 2017 uit de gevangenis in Suriname te ontsnappen nadat hij een bewaker onder schot hield. Sindsdien houdt hij zich schuil voor politie en justitie. Hij was daarom niet bij zijn strafzaak aanwezig, een advocaat evenmin. Palm staat sinds juni 2017 op de Nationale Opsporingslijst. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 30.000 euro voor de gouden tip die leidt tot zijn verblijfplaats. Het OM roept iedereen die informatie heeft over Palm nogmaals met klem op zich te melden bij de politie. Dat kan via nummer 0900-884, via Meld Misdaad Anoniem of via Team Criminele Inlichtingen.

Chilidreef
De rechtbank zag genoeg bewijzen voor voorbedachte raad. Palm had een van zijn slachtoffers enkele maanden eerder een beveiligde telefoon beschikbaar gesteld en een auto. Meerdere keren zouden ze afspreken. Op de bewuste afspraak in december had Palm hem de opdracht gegeven zijn beste maat mee te nemen naar de Chilidreef in Utrecht. Onderweg moesten ze hun telefoons uitschakelen. Op de Chilidreef moesten ze hun telefoons in de auto achterlaten en in de Audi van Palm stappen. Daarmee reden ze naar Noordeloos (Zuid-Holland).

Eenmaal op de bestemming moesten beide mannen uitstappen. Palm haalde zonder enige aanleiding een pistool tevoorschijn en schoot het jongste slachtoffer door het hoofd en op het lichaam, daarna schoot hij op de man die het weiland in vluchtte en in een sloot sprong. De auto van Palm is later uitgebrand teruggevonden. Hij is kort daarop teruggevlogen naar Suriname. Zijn motief is niet opgehelderd.

Liquidatie in Huizen
Justitie verdenkt Palm ook van het uitvoeren van de liquidatie van spyshop-medewerker Ronald Bakker. Die werd in 2015 bij zijn woning in Huizen doodgeschoten. Justitie vermoedt dat Palm toen als uitvoerder werkte voor Ridouan T. en Saïd R. De liquidatie in Huizen maakt deel uit van het grote proces Marengo.

De rechtbank gaf bij het vonnis een bevel voor gevangenneming. Bij een arrestatie kan Palm daardoor direct naar de gevangenis.

Gerel Palm enkele jaren geleden

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!