Nieuwegeinse arts Jan Joost Meijs te gast op ‘Health City Week’ in Bristol

In Bristol (Engeland) vindt momenteel de ‘Health City Week’ plaats. Een bescheiden delegatie onder leiding van huisarts Jan Joost Meijs van gezondheidscentrum De Roerdomp was hierbij ook aanwezig.

De ‘Health City Week’ is een week gevuld met activiteiten rondom veerkracht gezondheid en bloei. In dat kader vond afgelopen donderdag 20 oktober ook een symposium plaats rondom het thema ‘Social Prescribing.’ Vergelijkbaar met wat in Nieuwegein Welzijn op recept, bewegen op recept of kunst op recept heet.

Jan Joost Meijs tegenover onze redactie: ‘In Engeland wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van bovenstaande interventies. Bewijs waar we in Nederland veel aan kunnen hebben. Omdat een dokter de meeste klachten niet kan oplossen met een pil.’

‘Doel van de bijeenkomst voor professionals in Bristol was om kennis te delen en netwerk te bouwen. In dat kader heeft Jan Joost Meijs verteld over social prescribing in Nederland en zijn ervaring in Nieuwegein’ aldus Caroline de Bes voorzitter van de kerngroep van Lijfstyle in Nieuwegein. ‘We nemen onze inspiratie dankbaar mee terug naar Nieuwegein’ vult Jan Joost Meijs aan.

janjoostmeijsinbristol

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren