Nieuwegeinse Anita Vlam nieuw lid Provinciale Staten

Tijdens de vergadering van 10 maart zijn de 47 leden van Provinciale Staten geïnstalleerd. Daarbij zijn 31 nieuwe statenleden en 16 leden die hun statenlidmaatschap voortzetten. De Nieuwegeinse Anita Vlam (VVD) nam als enige Nieuwegeinse nieuw deel als lid van de Provinciale Staten.
De commissaris van de Koningin sprak de te beëdigde statenleden toe: “Wij en onze opvolgers zullen iedereen recht doen.” Een belofte uit 1375 die nog niets aan geldigheid heeft ingeboet. Een belangrijke zinsnede uit de Stichtse Landbrief. Vandaag legt u de eed af. Als één van die opvolgers van de Standen uit 1375.´ Daarna las de commissaris de eed en de belofte voor en nodigde alle nieuwe statenleden uit om één van deze af te leggen. Daarna werden de nieuwe commissieleden geïnstalleerd. De eerstvolgende statenvergadering is op maandag 18 april om 14.00 uur.Anita Vlam (1964) is econoom en vervulde bijna twintig jaar lang verschillende beleids- en managementfuncties in de financiële dienstverlening. Ze was actief voor de VVD als bestuurslid, als gemeenteraadslid in Nieuwegein en als afdelingsvoorzitter. Ze deed op diverse plaatsen bestuurlijke ervaring op en is momenteel lid van de raad van toezicht van de Stichting Bibliotheek en Kunstuitleen Nieuwegein. Anita is universitair docent in opleiding en doet promotieonderzoek aan de economische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is gehuwd, heeft drie kinderen en woont sinds 1995 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren