Nieuwegeinse 3e ‘Verpleegkundige van het jaar’

De Nieuwegeinse Annelies Blekman is derde geworden tijdens de Nursing Challenge 2011, het Praktijkcongres voor verpleegkundigen. Blekman is zelfstandig (wijk)verpleegkundige en won hiermee een reischeque ter waarde van 500 euro. Eerste is geworden verpleegkundige Lonneke Zijdenbos uit Amersfoort.

Onder toeziend oog van een deskundige jury en bijna driehonderd man publiek, moesten de kandidaten in een live show laten zien dat zij naast een flinke dosis vakkennis ook beschikten over de juiste sociale vaardigheden om een patiënt te overtuigen van het nut van een specifieke behandeling.

De Nursing Challenge is gestart op 1 september 2011 met drie kennistoetsen over het vak van de verpleegkunde. Sindsdien hebben honderden verpleegkundigen zich in het zweet gewerkt om drie kennistoetsen over onder andere anatomie, fysiologie en klinisch redeneren, met goed gevolg af te leggen. Per toets waren er 2 accreditatiepunten te verdienen voor het kwaliteitsregister V&V. In totaal zijn er 1800 certificaten uitgereikt. De drie finalisten van de Nursing Challenge stonden in de top vijftien van de beste scores. Hieruit heeft de redactie van Nursing de drie finalisten geselecteerd, waaronder de Nieuwegeinse.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk