Katern

Nieuwegeinse 14e op WK Beroepen in Abu Dhabi

De Nieuwegeinse Romy Lecluse is op de Worldskills voor beroepen in Abu Dhabi 14e geworden in haar beroep verpleegkundige. De wereldkampioenschappen zijn bedoeld om het vakmanschap en het beroepsonderwijs bij jongeren te promoten en wordt ieder jaar gehouden.

“Abu Dhabi was donderdagavond 19 oktober het epicentrum van het vakmanschap uit de hele wereld”, vertelt chef de mission Erik van der Zwan tegenover onze redactie. De 28 deelnemers uit ons land vertegenwoordigen 25 verschillende professies. “Dan moet je denken aan beroepen als meubelmaker, bloemist en verpleegkundige. Het is dus heel uitlopend wat we hier hebben staan”, vertelt Van der Zwan.

VERPLEEGKUNDIGE
Romy Lecluse (20) uit Nieuwegein vertegenwoordigde in Abu Dhabo het beroep verpleegkundige. “Ik kreeg acteurs toegewezen die patiënt speelden, die hadden verschillende soorten aandoeningen en die moest ik op verschillende manieren behandelen.”

Lastig vond ze de casus van een vrouw met de ziekte van Parkinson. “Zij was gevallen en die moest ik adviseren hoe ze dat in de toekomst kan voorkomen. Maar ze had ook een wond en die moest ik verzorgen volgens het juiste protocol. Je moet dus juist communiceren, maar ook echt de verpleegkundige handelingen uitvoeren. Dat was een wat complexere casus die ik in korte tijd moest doen.”

28 Nederlandse deelnemers deden mee aan het WK beroepen. In totaal deden er 1.300 deelnemers uit 77 landen mee in 51 verschillende vakgebieden.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk