Katern

Nieuwegeins ‘Zevenstar blond bier’

De afgelopen maanden zijn de amateurbrouwers uit Nieuwegein druk bezig geweest met het brouwen van een echt Nieuwegeins blond biertje. Op 9 september vanaf 19.30 uur wordt dit blond biertje door de amateurbrouwers ingeleverd bij de leden van het Zevenstar Bier Collectief in Café de Zwaan.

De amateurbrouwers leveren hun gebrouwen bier aan in een zelfde soort bruin bierflesje voor zien van een nummer samen met het brouwrecept. Iedere brouwer krijgt zijn eigen nummer. Uit de ingeleverde flesjes bier wordt het bier gekeurd door een drietal deskundige bierkeurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde. Zij keuren het bier op nummer en recept en weten uiteraard niet wie de brouwer van het te keuren biertje is. Het lekkerste en beste biertje krijgt dan de toepasselijke naam Zevenstar blond bier.

De naam Zevenstar is terug te voeren naar de op 17 december 1765 afgebrande bierbrouwerij de Zevenstar, die naast het huidige Café de Zwaan heeft gestaan.

De keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde zullen op zaterdag 11 oktober het bier in een speciale ruimte in café de Zwaan keuren, waarna de uitslag op maandag 13 oktober 2014 te 20.00 uur in café de Zwaan bekend zal worden gemaakt.. Het bier van de winnaar zal vervolgens in een grote hoeveelheid gebrouwen worden.

Café de Zwaan wordt op deze manier het streekbier café van Nieuwegein, waar naast de gebruikelijke bieren ook Zevenstar blond Bier getapt zal worden. Verder zal Zevenstar blond in de fles in Nieuwegein en omgeving te koop zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk