Nieuwegeins raadslid wint essaywedstrijd

De door FORUM georganiseerde essaywedstrijd werd dinsdag 16 oktober 2012 afgesloten met de bekendmaking van de winnaars. Gemeenteraadslid Renee Blom van CDA Nieuwegein had de jury met haar essay weten te overtuigen en ontving de eerste prijs uit handen van Commissaris van de Koningin, Jan Franssen. FORUM organiseerde de wedstrijd in het kader van de Gemeenschappelijke Integrale Aanpak.

Blom schreef een persoonlijk verhaal over hoe politici kunnen inspelen op de eisen van een steeds diverser wordende samenleving. Volgens de jury hield Blom met haar winnende essay de lezer een spiegel voor. Het essay van Blom en dat van de vier overige winnaars worden gebundeld.

FORUM organiseert Raad voor Raad bijeenkomsten voor gemeenteraadsleden en provinciale statenleden. Zij krijgen inzicht in de actuele landelijke ontwikkelingen en de consequenties daarvan voor de gemeente. Naast kennisoverdracht is kennisuitwisseling tussen hen van verschillende gemeenten en provincien een belangrijk aspect van de raad voor raad bijeenkomsten. Doordat raads- en statenleden met diverse dossiers en een verschillende professionele achtergrond bij elkaar komen, wordt lokale ervaring uitgewisseld en verspreid. De essaywedstrijd is in het leven geroepen en heeft tot doel: de versterking van het lokale geluid in het integratiedebat.

Uit de 16 ingezonden essays besloot de jury een top 5 te selecteren. Over Blom die het essay ‘Gevangen in je verleden’ schreef de jury: ‘Een goed persoonlijk verhaal dat onderdeel is van een groter plaatje. Het is een universeel gegeven: mensen die vastzitten in hun verleden door trauma’s, verdriet en schuld en dat wordt doorgegeven van generatie op generatie. De essay laat bellen rinkelen en laat je doordenken en doorvoelen en houdt een spiegel voor.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk