Nieuwegeins Kamerkoor komt met Con Passione

Het Nieuwegeins Kamerkoor komt binnenkort met een afwisselend programma van vocale en instrumentale muziek. Als kamerkoor brengen zij niet de grote passiewerken die we kennen van Bach of Händel, maar kamermuziek, klein maar fijn. En weldegelijk van Johan Sebastian Bach, maar ook van zijn tijdgenoten Dietrich Buxtehude en Jan Dismas Zelenka. Hoewel de laatste misschien wat minder bekend is, kunnen zij toch alle drie als excellente vertegenwoordigers van de barokmuziek worden beschouwd. Het staat vast dat zij elkaar en elkaars werk goed kenden en beïnvloed hebben.

Het concert wordt geopend met ‘Nimm von uns Herr, du treuer Gott’, van Buxtehude. Het hoofdwerk is het Miserere van Zelenka, dat na de pauze volgt. Het programma bestaat voorts uit enkele instrumentale werken, sopraansolo’s met orkest en a capella koorwerken, o.a. van dezelfde componisten. Na alle boetedoening en inkeer die in een passieconcert vanzelfsprekend een hoofdrol spelen (en die juist altijd zo ontroeren), willen we ook hoop en uitzicht bieden door het concert te besluiten met ‘Himmelskönig sei willkommen’, een cantate van Bach voor Palmzondag, over de intocht van Jezus in Zion (Jeruzalem).

De instrumentale werken en begeleiding van de vocale programmaonderdelen worden verzorgd door het strijkerskwartet Amarens uit Zwolle, aangevuld met hobo’s en fluit. Solist is sopraan Marije Roos, die we kennen van onze jubileumproductie Dido & Aeneas.

Het concert staat onder leiding van dirigent Willeke Smits en zal op zondag 6 april worden uitgevoerd in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg in Jutphaas. Aanvang is om 15.00 uur. Toegangsprijs: € 12,50 in de voorverkoop en € 14,- bij de entree incl. Programmaboekje. Voorverkoop kaarten bij de koorleden of reservering per e-mail aan reservering@nieuwegeinskamerkoor.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk