Nieuwegeins Jeugddictee

Letterpodium+ en Merwestein zijn druk met het organiseren van een bijzondere activiteit in het kader van het landelijke Groot Dictee der Nederlandse Taal. Op woensdagmiddag 6 november houden zij voor het eerst Het Nieuwegeins Jeugddictee. Kinderen die mee willen doen en mensen die willen helpen bij het nakijken van dictees kunnen zich aanmelden voor donderdag 24 oktober.

Zowel het Nieuwegeins Jeugddictee als het Nieuwegeins Dictee, dat voor volwassenen wordt gehouden op 16 december gelijktijdig met de televisie-uitzending van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, worden gekoppeld aan een goed doel. Het eerste jaar ging de opbrengst naar de actie ‘Steun Scholen Rundu’ en vorig jaar naar de andere Nieuwegeinse partnerstad, Pulawy in Polen. Dit jaar is gekozen voor een goed doel in Nieuwegein, dierenasiel- en opvangcentrum Het Klaphek op de grens van Nieuwegein en IJsselstein. Roel Weites, eigenaar van Het Klaphek wil het geld gaan gebruiken voor een nieuwe kooi voor de grote parkieten en om de voorkant van het houten gebouw waarin de dieren worden ondergebracht te vernieuwen.

Het Jeugddictee wordt gehouden in samenwerking met Merwestein. Zij stellen gratis de ruimte beschikbaar, een drankje voor de kinderen en gratis 1,5 uur zwemmen voor de deelnemers terwijl een jury de dictees nakijkt. Voor meer informatie: Renée Blom, behalve op dinsdag en woensdag, bellen, telefoon 030 – 60 540 08 of per email: rblom@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk