NieuweGeinige speurtocht

In Nieuwegein zijn ontzettend veel leuke dingen te doen. Bibliotheek De tweede verdieping laat – het hele jaar door – de mooie, verborgen plekjes in de stad zien en zet bijzondere Nieuwegeinse initiatieven in het zonnetje. De Nieuwegeinse Heleen Zaanen heeft het NieuweGeinig boekje geschreven: een speurtocht voor jongens en meisjes die de mooie plekjes van Nieuwegein willen ontdekken. Leuk om tijdens de vakantie te doen als je in Nieuwegein blijft. Het boekje kwam uit in 2006.

‘De speurtocht is leuk voor kersverse Nieuwegeiners maar ook voor kinderen en ouders die al een tijdje in Nieuwegein wonen. De stad gaat veel meer spreken’, vindt Heleen. Kinderen kunnen kiezen tussen een route door Vreeswijk of door Jutphaas. ‘Het is leuk om allebei de oude dorpskernen via dit boekje beter te leren kennen.’

Begeleiders kunnen de speurtocht langer maken of juist inkorten. Ze kunnen ervoor kiezen de kinderen alleen de simpele opdrachten te laten doen of ze juist uitdagen met pittige vragen of zelf informatie toevoegen. Heleen: ´Op die manier is de speurtocht geschikt voor veel verschillende leeftijden en voor elke gelegenheid, of je nou een kinderfeestje geeft of een leuke vakantieactiviteit zoekt.´ In het boekje zitten kant-en-klare antwoordkaarten die te kopiëren zijn en veel oude foto´s van Jutphaas en Vreeswijk. Met het boekje in de hand kan men dus meteen van start gaan. De NieuweGeinige speurtocht is in de bibliotheek op het Nieuwegeinplein te leen. Hier vindt u ook wandel- en fietsroutes door Nieuwegein.

Aan het boekje hebben meegewerkt het Museum Warsenhoek, De Oudheidskamer Vreeswijk, de VVV Nieuwegein, het Gemeentearchief en de Rabobank Utrecht – Nieuwegein. Het boekje is te koop bij boekhandel Manschot op winkelcentrum Cityplaza.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk