Nieuwegeiners willen de coffeeshop behouden

D66 Nieuwegein discussieerde zaterdag 30 juni met Nieuwegeiners over de coffeeshop. Op het plein voor het Stadshuis kregen voorbijgangers vier stellingen voorgelegd. Nieuwegeiners vinden dat er in hun stad een coffeeshop moet zijn. Het sluiten ervan leidt tot meer overlast door wietkoeriers en huisdealers. Minder eensgezind zijn Nieuwegeiners als het gaat om de locatie van een coffeeshop. Een kleine meerderheid ziet de coffeeshop liever niet in een woonwijk. Opvallend vaak noemden zij het stadscentrum als prima locatie, maar ook de rand van een bedrijventerrein behoort tot mogelijke vestigingsplekken. Een overgrote meerderheid bleek het oneens met de stelling dat de coffeeshop onmiddellijk moest sluiten.

D66 Nieuwegein is voor het openhouden van een coffeeshop in Nieuwegein. Daarbij zou niet alleen de verkoop aan de ‘voorkant’, maar ook de inkoop aan de ‘achterkant’ moeten worden gereguleerd. Alleen dan ontstaat de mogelijkheid om voor de hele keten kwaliteitseisen te stellen. Zoals het er nu naar uitziet, moet de huidige coffeeshop aan de Rapenburgerschans binnenkort sluiten. De gemeenteraad heeft besloten dat er dan geen nieuwe winkel komt waar legaal softdrugs te koop zijn. ‘D66 denkt dat daarmee de huidige straathandel toeneemt. Steeds vaker zullen wietkoeriers buurten onveilig maken. Naar verwachting neemt het aantal huisdealers ook toe’ aldus Peter Snoeren van de D66 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!