Nieuwegeiners houden van JAZZ

De Nieuwegeinse Jazzband Vierus is een aantal jaren geleden ontstaan vanuit saxofoonlessen die Elsie Reiziger (saxofoondecent en zelf een enthousiast saxofoniste uit een muzikale familie) gaf aan leerlingen. Docent en leerlingen vonden niet langer genoeg voldoening in het met enorm enthousiasme deelnemen aan de creatieve, boeiende workshops. Ze wilden meer en maakten meer. De eerste cd van Vierus was het resultaat. Hij was in één middag uitverkocht en vele optredens op verzoek van liefhebbers waren het logische gevolg. De roep om een tweede cd, volgde al snel. Een nieuwe cd maken is echter geen klusje dat je zomaar eventjes klaart op een achternamiddag.

De leden van Vierus hebben toch voor de tweede maal hun inspiratie, talenten en energie gebundeld. Gedurende het afgelopen jaar hebben ze een prachtige cd tot stand weten te brengen. Op de cd is een groot aantal heerlijke jazznummers te horen. De nummers zijn zeer oorspronkelijk, want ze zijn bijna allemaal door de leden zelf geschreven en bewerkt tot heerlijke luister- en dansklanken. Voor de echte jazzliefhebbers die Vierus kent, is verdere uitleg niet nodig/ Voor de jazzliefhebbers die Vierus nog niet kennen: mooie gelegenheid om zondag 12 december as in de passende omgeving van de Benson Lodge in Nieuwegein (achter Blokhoeve), te komen kijken en luisteren naar Vierus.

De Nieuwegeinse Jazzband Vierus presenteert 12 december as om 15.00 uur hun nieuwe cd in de Benson Lodge. De toegang is gratis!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk