Nieuwegeiners eten binnenkort vlees uit hun stad

Als het aan het duo Ward&Wikke ligt eet heel Nieuwegein binnenkort vlees uit de Galecopperzoom. Zij mogen hun droom waarmaken want het duo is een van de uitgekozenen om in het gebied rond de Galecopperzoom een bedrijf op te zetten, dit tot 2030.

Ward&Wikke vormen samen een nieuw-agrarisch duo. Ward is naast gebiedsmarketeer afgestudeerd boer aan de Warmonderhof en Wikke is dierenarts. Ward&Wikke willen stedelijke consumenten weer in aanraking met lokale vleesproductie. Dat willen zij doen door het gehele proces van A tot Z op transparante wijze zichtbaar en beleefbaar te maken. Zij vertellen het hele verhaal: van geboorte, leven, voeding en verzorging tot en met de slacht en vleesverwerking en verkopen het vlees zoveel mogelijk rechtstreeks aan de consument. ‘We gaan 100% bewust te werk’ aldus het duo tegenover onze redactie.

Ward&Wikke willen oudhollandse veerassen in de Galecopperzoom laten grazen en het vlees lokaal afzetten. ‘We kiezen voor oudhollandse rassen, zoals Blaarkop, Lakenvelder, Brandrode rund, Bonte Bentheimer varken en Hollandse Blauwe hoen. Deze dieren kwamen van oudsher in deze regio voor en kenmerken zich door hun prachtige uiterlijk, lieve karakter, robuuste gezondheid en goede kwaliteit vlees.’ Met dieren in de wei van Ward&Wikke wordt de Galecopperzoom een aantrekkelijk gebied om in te recreëren. De dieren van Ward&Wikke gaan vlees van hoge kwaliteit produceren, waarbij zij tijdens het groeiproces veel aandacht besteden aan dierenwelzijn en duurzaamheid (duurzaam grondbeheer, korte kringlopen, extensieve beweiding.

Ward&Wikke zorgen voor een korte en transparante vleesproductieketen en richten zich bewuste vleesconsumenten in de regio Utrecht. Vlees van Ward&Wikke biedt deze toegevoegde waarde door goed te letten op het aantal voedselkilometers dat het product maakt (lokaal geproduceerd, geslacht, verwerkt en vermarkt) en een duurzame productiewijze (welzijn, antibioticagebruik). Ward&Wikke willen dat iedereen kan genieten van deze prachtige dieren in het landschap. Het gebied moet aantrekkelijk blijven voor bewoners uit de wijk Galecop, maar ook voor de mensen die over de A12 rijden of in hun lunchpauze een wandeling maken vanuit bedrijventerrein Papendorp. Medio januari 2014 zal het plan definitief afgerond worden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren