Galecopperdroom op de Galecopperzoom

Aankomende zomer is er veel te doen in de Galecopperzoom, het braakliggende terrein in de wijk Galecop langs de A12 waar afgelopen jaar initiatieven konden worden ingediend voor duurzame projecten. De komende zondagen tot en met juli kunnen geïnteresseerden de nieuwe energie ervaren van het Energielab. Een plek waar het bruist van duurzame en creatieve energie. De nieuwe ondernemers willen de inwoners van Nieuwegein laten proeven en kennismaken van de eerste stap van hun droomproject. Wat gebeurd er in april:

Op vrijdag 11 april is het zover: de zeven ondernemers die op 12 december door de jury werden aangemerkt als kansrijk en haalbaar, slaan de eerste paal voor de nieuwe energie op de Galecopperzoom.

Op vrijdag 11 april om 15.00 uur start ‘Smaak& Stijl.’ Uniek en prachtig gelegen in het hart van de groene Galecopperzoom, naast het Petanquecentrum. Culinaire gastvrijheid wordt gecombineerd met speciale aandacht voor de gasten, van groot tot klein. Dit zal doorlopen zijn iedere zaterdag en zondag.

Op 13 april van 13.00 uur tot 16.00 uur kan men genieten van een familiedag op de oude wielerbaan. Hier kan een parcours worden afgelegd van diverse spelletjes , een springkussen en lasergamen voor kinderen in het Petanquecentrum. Onder begeleiding is er een demonstratie ‘Airsoft.’

Ward & Wikke Stadsveeboeren strijken op zondag 27 april neer in de Galecopperzoom. Van 14.00 uur tot 15.30 uur laten zij elf Mangalitza biggen los die daar de hele zomer als weidevarkens verblijven. Ward & Wikke geven uitleg over de varkens en met een beetje geluk mag je er ook een knuffelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk