Katern

Genomineerden Vrijwilligersorganisatie bekend

De onafhankelijke jury van de onderscheiding ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2013’ die tijdens de Nieuwegein Awards op 1 februari 2014 wordt uitgereikt, heeft uit het grote aantal aanmeldingen drie genomineerden gekozen. Om tot haar keuze te komen keek de jury dit jaar vooral naar de leukste, creatiefste en meest vernieuwende initiatieven, maar ook naar de maatschappelijke relevantie, de diversiteit van de genomineerden en de toekomstbestendigheid. Ook burgerinitiatieven konden meedingen. Door het grote aantal aanmeldingen en de hoge kwaliteit van die initiatieven stond de jury voor de zware taak om een verantwoorde afweging te maken. Uiteindelijk liet zij haar keuze vallen op Stichting GeinExpress, 55+Reisplezier en Stichting Kledingbank Nieuwegein.

Volgens de jury hoort de GeinExpress in dit rijtje thuis omdat dit initiatief goed inspeelt op de toenemende eenzaamheid bij met name ouderen, in een tijd waarin mensen steeds meer op zichzelf aangewezen raken. De GeinExpress biedt aan zo’n 400 gebruikers per jaar vervoer van deur tot deur, met uitstapjes naar leuke en gewenste plekken. Het onderlinge contact, de aandacht en inzet van de vrijwilligers maken deze uitstapjes een belevenis. Door de goede organisatie is de GeinExpress in staat met haar 45 vrijwilligers zeven dagen per week in een behoefte te voorzien.

Met het doel om bij 55+ singles meer reisplezier te creëren door hen met elkaar in contact te brengen nam Lia Kerkhof het initiatief tot het platform 55+Reisplezier. Maandelijks kunnen deelnemers elkaar ontmoeten in het buurtplein Batau waarna zij samen reizen en uitstapjes kunnen organiseren. Dat er animo bestaat voor dit initiatief bleek uit de grote belangstelling tijdens de eerste bijeenkomst.

Stichting Kledingbank Nieuwegein is een initiatief van Daniella Frederica, die iets wilde doen voor mensen die het moeilijk hebben in deze tijd. Met veel enthousiasme en verve zamelt zij herbruikbare kleding in waarna deze beschikbaar wordt gesteld aan hen die dit niet (meer) kunnen betalen. Een explosief initiatief want er hebben zich al 200 klanten ingeschreven.

De jury van de Vrijwilligersorganisatie 2013 bestaat uit Mirjam de Groot, Stichting Samen voor Nieuwegein, Martin Reijmerink, hoofdredacteur De Digitale Stad Nieuwegein en Karin Beenen, docent Vrijwilligersacademie. Sylvia Rehorst van Steunpunt Vrijwilligerswerk zat de jury voor, maar had geen stemrecht. Uit de drie genomineerden zal deze jury de uiteindelijke winnaar kiezen die op 1 februari a.s. de award in ontvangst mag nemen. Dit evenement zal op 1 februari eveneens op deze pagina live worden uitgezonden op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk