Nieuwegeiner wint Europese slagerswedstrijd

Na het winnen van het Nederlands Kampioenschap Slager 2013 eind januari dit jaar, heeft de Nieuwegeiner Jeroen Kroon, werkzaam bij Slagerij Anton van der Pijl, ook de Europese titel ‘International Young Butchers 2013’ (IYBC) gewonnen. Dit samen met Tommy Kuijten uit Eindhoven. Hiermee won Nederland voor de derde keer deze international titel. Dit jaar werd de IYBC gehouden in Duitsland waar op 3 en 4 mei diverse landenteams streden om de Europese titel.

Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers georganiseerd door één van de leden van de International Butchers Confederation (IBC). In 2012 was Nederland gastland.

De wedstrijd bevatte de volgende wedstrijdonderdelen: Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp. Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine. Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade. Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten. Vervaardigen van twee keukenklare producten en het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren