Nieuwegeiner vrijgesproken van moord Wout Sabee, wel 16 jaar cel voor leiden drugsbende

Nieuwegeiner Marcel D. is vanmorgen door de rechtbank Midden Nederland vrijgesproken van moord op crimineel Wout Sabee in 2016 in De Meern. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat D. voor de liquidatie en een eerdere mislukte poging opdracht heeft gegeven. Het OM eiste eerder 30 jaar cel tegen de Nieuwegeiner.

De rechtbank vindt wel bewezen dat Marcel D. leider was van een criminele organisatie die zich naast drugshandel en wapenbezit, óók bezighield met liquidaties, witwassen en heling.

Vier medeverdachten van Marcel D. zijn veroordeeld tot celstraffen van 7 tot 14 jaar. De hoogste straf was voor Nieuwegeiner Erik W, de tweede man binnen de organisatie. Twee andere Nieuwegeiners zijn wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Kleine Napoleon
De verdachten werden in oktober 2018 bij grootscheepse politie-invallen aangehouden. Tegen de groep liep toen al een tijdlang het onderzoek Napoles (de bijnaam van D. is kleine Napoleon) naar grootschalige smokkel van cocaïne en heroïne naar Engeland. De vermoorde Wout Sabee regelde drugstransporten voor de groep en zou door Marcel D. verantwoordelijk zijn gehouden voor een verdwenen partij drugs.

De verdachten en het Openbaar Ministerie hebben twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen als ze het niet eens zijn met het vonnis dat geveld werd in de streng beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam Osdorp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk