Nieuwegeiner veroordeeld voor illegaal handelen in erectiepillen

Een 29-jarige man uit Nieuwegein heeft zich schuldig gemaakt aan het illegaal handelen in erectiepillen en het bezit van een plak hasj. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald en veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

Medicijnen
De handel in medicijnen is verbonden aan allerlei voorschriften en vergunningen. Dit heeft er mee te maken dat op het voorschrijven en gebruik van bepaalde medicijnen controle nodig is in het belang van de volksgezondheid. De man heeft bijna twee jaar op lang op een geraffineerde wijze in de erectiepillen gehandeld. Zo gebruikte hij een handelsnaam die niet naar hemzelf te herleiden was. Ook liet hij de inkomsten en uitgaven via bankrekeningen van anderen lopen.

Strafmaat
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met de omstandigheid dat de verdachte vader is van twee jonge kinderen. Om hem er van te weerhouden dat hij opnieuw in de fout gaat legt de rechtbank een fors deel van de straf voorwaardelijk op. De verdachte was geschorst uit zijn voorarrest. De rechtbank bepaalt dat hij zijn straf direct moet uitzitten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!