Nieuwegeiner veroordeeld vanwege een dubbele verkrachtingspoging

Een man uit Nieuwegein is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en vier maanden vanwege een dubbele verkrachtingspoging in Utrecht. Ook moet hij de slachtoffers tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen.

De 41-jarige R. van V. achtervolgde vorig jaar na zijn werk bij TivoliVredenburg meerdere vrouwen in het stationsgebied en de wijken Lunetten en Lombok. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden zeven jaar cel omdat hij twee slachtoffers probeerde te verkrachten.

Drank- en drugsgebruik
De rechtbank oordeelt nu dat er voldoende bewijs is, maar komt tot een lagere straf dan de aanklager na het bestuderen van vonnissen in soortgelijke zaken.

Van V. zei tijdens een eerdere zitting zich niet alles te kunnen herinneren door drank- en drugsgebruik in combinatie met een corona-infectie waarvan hij herstellende is. Maar de politie heeft met camerabeelden het grootste gedeelte van zijn tocht door Utrecht alsnog kunnen reconstrueren.

Van V. bracht in 2008 zijn ex om het leven en werd veroordeeld tot vijftien jaar cel, waarvan vijf jaar voorwaardelijk. Hij zat nog in zijn proeftijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk