Nieuwegeiner veroordeeld voor poging seks met minderjarige

De 42-jarige R. uit Nieuwegein is door de rechter in Middelburg veroordeeld omdat hij seks wilde met een minderjarig meisje. De man had via Instagram een seksafspraak gemaakt. Achter die afspraak bleek geen meisje te zitten, maar een 12-jarige jongen uit Reimerswaal die de man in de val had gelokt.

De man reed in de zomer vorig jaar naar Reimerswaal in Zeeland, omdat hij dacht dat hij een afspraak had met een vijftienjarig meisje dat achter het Instagramaccount ‘geilmeisje’ zat. In werkelijkheid was dat account opgezet door de 12-jarige jongen, die op zoek was naar pedofielen.

De man kreeg maandag 18 december jl. in de rechtbank in Middelburg te horen dat hij is veroordeeld tot 431 dagen cel, waarvan 365 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van zijn straf – 66 dagen – heeft hij al uitgezeten in voorarrest. Hij krijgt een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van 240 uur. De man hoeft niet in therapie zoals eerder was geëist. De Nieuwegeiner was al eerder veroordeeld voor het bezit van kinderporno. De laatste keer in 2014 toen vond de politie beeldmateriaal op zijn computer waaronder ook sex met dieren.

Bij de afspraak aangekomen confronteerde de jongen de man uit Nieuwegein, die direct zijn auto startte en vertrok. Op de terugreis reed hij nog tegen een boom.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren