Nieuwegeiner staat terecht voor drugs- en wapenbezit

Vandaag stonden enkele mannen en een vrouw terecht voor de rechtbank in Utrecht. Een daarvan zou uit Nieuwegein komen. Zij worden verdacht van het in bezit hebben van drugs en wapens, waaronder een Scorpion pistoolmitrailleur. Ook worden zij verdacht van enkele bedreigingen. Er zou ook gehandeld zijn in Ritalin, vitamines, eiwitten en sportpreparaten.

Twee van de drie verdachten zijn op vrije voeten in deze zaak. Hoofdverdachte Clifton J. zit vast. Olivia C. en Johan van B. niet. Alle verdachten worden verdacht van handel in drugs.

Tegen hoofdverdachte Clifton J. is vandaag 2,5 jaar cel geëist. Hij stond vandaag samen met twee andere verdachten uit Doorn en Nieuwegein voor de rechter. Ze worden verdacht van het bezit van pistolen, drugs en bedreiging. J. waste volgens justitie ook geld wit.

Naast de hoofdverdachte stonden ook Oliva C. en John van B. terecht. Tegen hem werd vier maanden cel geëist, waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Volgens de Officier van Justitie had hij een forse hoeveelheid softdrugs in huis – zoveel als een coffeeshop heeft – en is het ernstig dat hij een wapen in huis had. Zelf verklaarde hij dat de hennep voor eigen gebruik was.

Tegen Olivia C. (27 jaar) werd een werkstraf van 200 uur met voorwaardelijke celstraf van een maand geëist. Over het wapen dat bij haar in de berging lag verklaarde ze dat ze denkt dat het van haar ex was. Daarnaast gaf ze toe dat ze ‘verkeerde mannen’ aantrekt. De Officier van Justitie benadrukte het feit dat het wapen in een ruimte lag waar ook haar kind kwam.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren