Katern

Nieuwegeiner Sean Klaiber naar Ajax!

FC Utrecht raakt 26-jarige verdediger Sean Klaiber definitief kwijt aan Ajax. De Amsterdammers bereikten dinsdagavond laat mondeling overeenstemming met FC Utrecht. De rechtsback uit Nieuwegein wordt vandaag gekeurd en zal daarna een meerjarig contract tekenen in Amsterdam. Daar wordt hij herenigd met oud-FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.

Met de transfer van Klaiber is een miljoenenbedrag gemoeid (bijna vijf miljoen euro), omdat Ajax het huidige contract van de verdediger bij FC Utrecht (tot de zomer van 2022) moet afkopen. FC Utrecht-trainer John van den Brom had de Nieuwegeiner graag behouden, maar laat weten dat dit voor FC Utrecht een niet te weigeren prijs is. De Champions League-deelnemer ziet in Klaiber de vervanger van de naar FC Barcelona vertrokken 19-jarige Sergiño Dest.

Klaiber speelde in zijn jeugd al een korte periode voor Ajax, maar hij belandde uiteindelijk in de jeugdopleiding bij FC Utrecht. Die doorliep hij jaar na jaar, waarna hij in het seizoen 2013-2014 zijn debuut maakte in het eerste van FC Utrecht.

Sean Klaiber speelde 153 wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij negen keer scoorde. Ook werd de aanvallend ingestelde rechtsback in het seizoen 2014-2015 nog een periode uitgeleend aan FC Dordrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren