Nieuwegeiner opgepakt voor drugstransporten

Twee mannen uit Nieuwegein en Hagestein zijn volgens justitie betrokken geweest bij vijf grote, internationale drugstransporten. Ze werden deze week gearresteerd, samen met drie verdachten uit Appingedam, Hilversum en Deventer.

De vijf worden verdacht van het organiseren en uitvoeren van vijf drugstransporten vanuit Nederland naar Scandinavië en Engeland. Dat gebeurde in wisselende samenstelling. De Nederlandse politie heeft in het onderzoek nauw samengewerkt met Noorwegen, Zweden, Denemarken en Engeland.

In november vorig jaar werd de vrachtwagen van een van de verdachten in de haven van Noorwegen tegengehouden. In de trailer bleek bijna 146,5 kilo hasj en 9,5 kilo amfetamine te liggen. Bij vier andere transporten vond de politie in totaal 350.000 MDMA-pillen, ruim 16 kilo heroïne, 6 kilo cocaïne, 69 kilo hasj en 71 kilo cannabis.

Deze week zijn ook de woningen van de verdachten en een bedrijfspand in Nieuwegein doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op een Porsche Cayenne, ongeveer 7000 euro contant geld en een plak hasj. De 50-jarige Nieuwegeiner blijft met twee andere verdachten in ieder geval twee weken vastzitten in Zwolle. De 61-jarige man uit Hagestein mag het resultaat van het onderzoek net als een andere verdachte in vrijheid afwachten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk