Nieuwegeiner met neppistool opgepakt

Een man uit Nieuwegein is gisteravond aangehouden nadat de politie een melding kreeg dat er iemand met een vuurwapen over de Graaf Anselmdek liep.

Agenten zagen de man in de opgegeven straat lopen, waarna hij staande werd gehouden. In zijn woning werd een neppistool gevonden dat niet van echt te onderscheiden was. De 29-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau.

De Nieuwegeiner was eerder op de avond ook al op de bon geslingerd na een melding van overlastgevende jeugd. Daarbij had hij een ei naar een politieauto gegooid. Wat zijn rol was bij die overlast, is onduidelijk.

De politie laat onze redactie weten dat de man behoorde bij een groep die veel overlast geeft in de wijk Fokkesteeg. In de wijk Fokkesteeg wordt sinds enige tijd frequenter gesurveilleerd omdat de bewoners last hebben van groepen jeugd dei veel overlast geven. De aangehouden man met het neopistool kreeg maar liefst drie bekeuringen: één voor het gooien van het ei, één voor het in het bezit hebben van neppistool en de andere voor het drinken van alcohol op de openbare straat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren