Katern

Nieuwegeiner Mark Jacobs wint brons tijdens EK bowlen

Nieuwegeiner Mark Jacobs wint brons tijdens EK bowlen

In 2015 won een Nederlander voor het eerst een medaille tijdens het EK heren Singles Event. Op 21 augustus 2016 is het weer raak. En wederom is brons de kleur! Een geweldige prestatie voor Mark Jacobs uit Nieuwegein. De 28-jarige Jacobs kan terugkijken op één van de beste seizoenen uit zijn carrière, zo werd hij o.a. Nederlands kampioen en ‘Bowler van het Jaar.’ Daar is nu deze prachtige bronzen EK-medaille aan toegevoegd.

Jacobs gooide in de zes games voorronde 1444 (gem. 240,7) wat goed was voor een tweede plek in het best bezette EK ooit: Er doen in totaal 218 deelnemers mee aan dit evenement. In de halve finale moest hij het opnemen tegen John Wells uit Engeland die zich als derde had geplaatst.

De wedstrijd werd over één game beslist. Jacobs, bijgestaan door coaches Ron van den Bogaard en Michael Sassen, behield zijn hoge niveau, maar het bleek niet genoeg om Wells te stoppen. De score van 248 was niet genoeg om de 274 van de Engelsman te verslaan. Goud was er uiteindelijk voor Jesper Agerbo uit Denemarken.

Het team van Jacobs komt tijdens het EK nog uit in verschillende events: Doubles, Trio’s en Teams. De beste 24 spelers over alle events plaatsen zich aan het eind van de week voor het Masters Event, waarmee het toernooi op zondag 28 augustus wordt afgesloten.

De overige Nederlandse heren eindigden het Singles event als volgt: Alex de Vries 21e, Jeffrey van de Wakker 36e, Ramon Hilferink 61e, Johnny Spil 95e en Michell Stinissen 99e.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk