Nieuwegeiner krijgt 30 uur taakstraf vanwege inrijden op een file

De bestuurder die met een bergingsvoertuig inreed op een file op de A2 bij Nieuwegein heeft 30 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd gekregen. De 42-jarige man uit Nieuwegein knalde in september 2020 in volle vaart op een vrachtwagen, die vervolgens op een stilstaande personenauto botste. De rechtbank oordeelde vandaag dat de man onvoldoende acht heeft geslagen op het andere verkeer en daardoor een gevaarlijke situatie op de weg heeft veroorzaakt.

Op die dag in kwestie ontstond er op de A2 een file. Elf seconden voor het ongeluk gaven de matrixborden aan dat de snelheid omlaag moest naar 50 kilometer per uur. De bestuurder zegt dit niet gezien te hebben en ook te hebben gemist dat het verkeer voor hem afremde, waardoor hij met zo’n 90 kilometer per uur op de stilstaande vrachtwagen inreed. Een moment van onoplettendheid, noemde hij het. De vier inzittenden van de vrachtwagen en de personenauto raakten zwaargewond. Ook de man in de bergingstruck zelf moest met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 150 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar geëist. Volgens het OM was de man ook verantwoordelijk voor het zware lichamelijke letsel dat bij de andere slachtoffers is ontstaan. Omdat medische verklaringen in het dossier ontbreken, gaat de rechtbank hier echter niet in mee. Hij is daarom alleen schuldig bevonden aan het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk