Nieuwegeiner klimt naar de top van de Mont Blanc voor KiKa

De 38-jarige Bart van Bemmel uit Nieuwegein laat er geen gras over groeien. De top van de Mont Blanc die 4807 meter hoog is, moet en zal hij halen. En dat voor de Stichting KiKa. Inmiddels heeft hij al ruim 2.700 euro opgehaald voor deze stichting op zijn speciale donatiepagina. Als vader van twee jonge kinderen kan hij het maar moeilijk verkroppen dat kinderen overlijden aan de verschrikkelijke ziekte kanker. Zelf heeft hij 2 kinderen.

Liefde voor de Alpen
De liefde voor de Alpen bij Bart is ontstaan doordat zijn opa en oma hem vroeger meenamen naar een huisje dat ze huurde van de plaatselijke bakker in Termen, kanton Wallis (Zwitserland). Zijn opa zag ooit een foto van de Matterhorn in een kalender en besloot toen dat hij daar naartoe wilde. Op deze vakanties maakte hij veel wandelingen in het hooggebergte samen met zijn ouders.

Bart: ‘Ik beklim inmiddels al redelijk wat jaartjes de hogere toppen in de Alpen. Ik ben begonnen met een mislukte poging op de Zugspitze, Duitslands hoogste berg. Deze berg was wel een duidelijk leermoment voor me. Verkeerde periode, verkeerde voorbereiding, van alles. Sindsdien ben ik mij gaan verdiepen in het Alpinisme. Na de Zugspitze boekte ik een beklimming via het inmiddels bevriende gidsenbureau Peakshunter mountainguides naar de top van Zwitserlands hoogste berg, de Dufourspitze 4634 meter hoog. Ondanks dat het de eerste keer was dat ik boven de 4000 meter kwam en het een ontzettend lange zware tocht was raakte ik bij deze beklimming wel op de top. Inmiddels heb ik 15 ‘4000-ers’ beklommen en een rits ‘3000-ers’.’ De bekendste berg die de Nieuwegeiner heeft beklommen is de Matterhorn.

De keuze voor de Mont Blanc
Binnen de Stichting KiKa zijn er verschillende programma’s om aan mee te doen om geld in te zamelen. De Ben Nevis winter beklimming, week Berner Oberland en de Mont Blanc. Bart: ‘Ik heb de Mont Blanc nog niet beklommen dus dit leek mij een ideaal moment om het te gaan doen. De hoogste top van de Alpen voor een ontzettend goed doel. Daarnaast beklimmen we nog wat toppen in het Monte Rosa massief. Dus het wordt een weekje flink aanpoten. Maar dat hebben we er allemaal graag voor over. We hopen zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen. Bij Kika doen ze geweldig werk en elke euro die ze ermee helpt telt.’

Voorbereiding
Bart: ‘Het wordt een weekje flink aanpoten. Maar dat hebben we er allemaal graag voor over. We hopen zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen. Bij KiKa doen ze geweldig werk en elke euro helpt. Daarom gaat het er nu allemaal om om zo goed mogelijk voorbereid aan de beklimming te beginnen. Ik heb door de jaren heen een soort trainingsprogramma voor mezelf ontwikkeld wat mij heel goed helpt om mijn doelen te halen. Dat houdt in dat ik veel krachttraining doen en veel kilometers hardloop in de Utrechtse Heuvelrug. Daar vind je voor Nederlandse begrippen best wat steile heuvels en kan je goed op verticale meters trainen. Daarnaast krijg ik veel biologische sportsupplementen van een vriend die een gezondheidswinkel bezit. Dus dat is zeker een goede hulp.’

Volgende maand gaat de Nieuwegeiner alvast de Mont Blanc du Tacul beklimmen via een ijsroute. Verder staat de Aiguille Verte noordwand nog op het programma voor eind Mei. Daarna verwacht Bart de Mont Blanc aan te moeten kunnen. ‘Ik kan in ieder geval beloven dat ik er alles aan doe om de top te halen voor KiKa’ laat Bart onze redactie weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk