Katern

Nieuwegeiner Gerard T. voor de rechter

De rechtbank buigt zich vandaag opnieuw over de vermeende Utrechtse serieverkrachter Gerard T. Zijn zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Utrecht.

De zitting is bedoeld om te kijken wat de stand van zaken is in het onderzoek. Zo wordt er gekeken wat er nog nodig is voordat de inhoudelijke behandeling kan plaatsvinden. Ook de advocaat van T. kan nog wensen indienen.

De 52-jarige Gerard T. uit Nieuwegein werd vorig jaar juli aangehouden. Dat gebeurde nadat hij DNA had moeten afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstal. De rechtbank besloot in juni dat hij voor observatie naar het Pieter Baan Centrum moest.

Eerder verzette de Nieuwegeiner zich nog nadrukkelijk tegen de observatie. Er was echter geen andere manier om zijn geestelijke gesteldheid te onderzoeken.

De gewelddadige Utrechtse serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en veroorzaakte grote onrust. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe. T. wordt vervolgd voor in totaal vier verkrachtingen. In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem, omdat die verdenkingen niet werden ondersteund met DNA-materiaal van de verdachte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk