Katern

Nieuwegeiner fietst drie keer de Mont Ventoux op

Nieuwegeiner fietst drie keer de Mont Ventoux op

Team ALShetjeraakt heeft vorige week met zeven fietsers in totaal twintig keer de Mont Ventoux beklommen tijdens de Tour du ALS op de legendarische berg in de Franse Provence. In de aanloop naar het evenement werd er ruim 17 duizend euro ingezameld aan sponsoring en steunbetuigingen voor de beklimmingen. Dit bedrag komt volledig ten goede aan onderzoek naar de spierziekte ALS.

Het was voor de Stichting ALShetjeraakt de derde keer dat deelgenomen werd aan de Tour du ALS. Met een grotere equipe dan ooit! Met maar liefst zeven fietsers, waaronder Henny van Horssen uit Nieuwegein. ALShetjeraakt had ook een verzorger meegenomen die zich tijdens de Tour du ALS op 3 juni zich inzette als vrijwilliger voor de organisatie.

Het sportieve doel van de fietsers om alle drie beklimmingen van de Mont Ventoux in één dag te doen was een middel om het grote overkoepelende doel te bereiken; geld ophalen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Drie van de fietsers uit het team zijn in hun zeer directe omgeving met ALS geconfronteerd geweest de afgelopen jaren.

Er werden de afgelopen tijd verschillende sponsoracties gehouden voor het goede doel. Zo werd al met al meer dan 17 duizend euro ingezameld. De totale opbrengst van Tour du ALS is op dit moment 733.000,- euro.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: