Nieuwegeiner Eric Martherus richt Badmintonschool Utrecht op

Al enkele weken is Utrecht en omstreken een Badmintonschool rijker. Nieuwegeiner Eric Martherus (dezelfde als die van Team Kika Nieuwegein) zinspeelde al enkele jaren om een Badmintonschool in de regio te starten. Samen met Andrea Grim (jeugdbestuurslid OSM), trainster Tiny Boeren en trainster Celeste Greve is dit plan in de eerste Corona periode uitgewerkt.

Op de  foto links Eric Martherus en rechts Quinn D’hous

Nieuwegeiner Eric Martherus is gymleraar, heeft een CIOS en Academie voor Lichamelijk opvoeding achtergrond, is in het bezit van sportleider 4 badminton, Tiny Boeren heeft een Sportleider 3 badminton achtergrond en Celeste Greve heeft een Sportleider 2 badminton achtergrond. Celeste speelt momenteel 3e divisie. Onlangs hebben de trainers ook de Athletics Skills Model instructeur (ASM) opleiding afgerond. In de jaren ’90 en begin 2000 is Eric ook hoofdtrainer geweest bij BC ’t Gein uit Nieuwegein.

Doelstelling is om jeugdige badmintonspelers op te leiden, met een veelzijdig, gericht en gestructureerde aanbod. Om te komen tot een goede badmintonspeler is de motorische ontwikkeling belangrijk. Daarbij zal de focus ook worden gelegd naar techniek en tactiek. Het mentale en fysieke gedeelte is zeker een speerpunt.

Waar in andere delen van Nederland al langer talentcentra’s zijn, was dit nog niet het geval in de regio Utrecht. ‘Daarom deze stap’ aldus Martherus. Badmintonschool Utrecht is ook onderdeel van het Topsport Netwerk Utrecht. Spelers die bij de badmintonschool trainen blijven lid van hun club en blijven daar ook trainen.

Quinn D’hous
Eén van de jeugdige spelers is Nieuwegeiner Quinn D’hous. Quinn speelt bij BC ’t Gein, is 13 jaar en zit op het Cals College Nieuwegein. Quin speelt al 5 jaar bij BC ’t Gein omdat zijn ouders bij ‘t Gein badmintonnen. “Ik vind singel spelen het fijnst”, aldus Quinn. Quinn wilt beter worden, uitgedaagd worden, daarom heeft hij zich aangemeld bij Badmintonschool Utrecht. “Ik moest wel even wennen aan het tempo en de andere oefeningen”. Dit gaat veel sneller dan bij mijn club. Inmiddels is Quinn ingeburgerd en heeft die zijn uitdaging gevonden!

Wil je ook een keer meetrainen? Dat kan altijd. Badmintonschool Utrecht traint op de maandagavond van 18.00-19.30 uur in de sporthal “de Speler” in Ondiep (Utrecht). Kijk ook even op de website www.badmintonschoolutrecht.nl en voor andere informatie mail naar de organisatie via: info@badmintonschoolutrecht.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren