Twee Nieuwegeiners naar WK Bowlen in Las Vegas

Het is voor Mark de tweede keer dat hij deelneemt aan een WK. De vorige keer was in 2010, in München. Dit WK is een mixed WK, een WK dat slechts één keer in de vier jaar plaats vindt en daardoor ijzersterk bezet. ,,De hele wereldtop is aanwezig.”

In Zweden, Denemarken, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Australië is bowling zo groot dat de toppers full prof zijn, Mark heeft slechts een materiaalsponsor. En hij moet zelf 800 euro betalen om mee te kunnen naar het WK. ,,Ik heb zelfs nog geen privésponsor, het is pure goodwill.”

Voor Nederland gaan zes mannen, zes vrouwen en twee begeleiders naar de Verenigde Staten. ,,De coaches hebben het team niet alleen op kwaliteit geselecteerd, maar ook zo dat we echt een groep zijn. We gaan ook goed met elkaar om wanneer we niet aan het trainen of spelen zijn.”

Onder de deelnemers is nog een Nieuwegeinse deelnemer, Ghislaine van der Tol. Ook zij traint bij de Nieuwegeinse Bowling Vereniging en werd al eens Nederlands Kampioen. En ook voor haar gaat met het spelen van een groot toernooi in de Verenigde Staten een droom in vervulling.

Mark heeft zijn uitverkiezing vooral te danken aan zijn goede prestaties tijdens het EK in Brussel. Hij veroverde daar brons. 2016 was tot nog toe zijn beste jaar. ,,Dat ging echt nergens over, zo goed gooide ik.” Ook dit jaar weet hij de tien pins prima te raken. Waar hij mondiaal staat, vind hij moeilijk te zeggen. ,,Na het eerste onderdeel tijdens het WK bepalen we onze doelstellingen pas.”

Het WK begint op 24 november en duurt tien dagen. Eerst komt Mark nog uit in de Duitse topcompetitie, de Bundesliga. Aan die competitie van tien topteams doen spelers mee uit Duitsland, Nederland, Zweden en Denemarken. Mark komt uit voor het team uit Hamburg en reist dit weekend richting Berlijn. Daarna moet hij doordeweeks gewoon aan het werk bij de Albert Heijn in Amsterdam.

Mark Jacobs

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren