Nieuwegeiner aangehouden met nep handgranaat

De ‘mogelijke handgranaat’ die de politie vrijdagavond vond in de Minahassastraat in de Utrechtse wijk Lombok was nep. Dat liet de politie vanmorgen aan onze redactie weten. Een negentienjarige Nieuwegeiner had het ding in zijn auto liggen. Hij is aangehouden.

Bewoners van de Minahassastraat moesten vanwege de vondst hun huis uit. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld voor onderzoek. De politie doorzocht de auto van de man na een achtervolging vrijdagavond nadat zij hem door rood hadden zien rijden. Hier stuitte ze op op een handgranaat gelijkend voorwerp.

Bij de poging de Nieuwegeiner eerder op de avond staande te willen houden, nadat hij door rood was gereden, vluchtte de Nieuwegeiner er met zijn auto vandoor. Tijdens zijn vlucht knalde de man tegen een busje, maar ook daarna reed hij verder. Uiteindelijk wist de politie hem tot stoppen te dwingen. Hij deed nog een poging om te voet zijn vlucht voort te zetten, maar werd gepakt. De man zit nog vast.

Omdat er in de auto mogelijk een granaat lag, werden zo’n tien tot twintig huizen ontruimd. Even na middernacht konden de bewoners hun huis weer in. De bestuurder van het busje dat werd aangereden is door ambulancepersoneel nagekeken en kon gewoon naar huis.

One thought on “Nieuwegeiner aangehouden met nep handgranaat

  1. John

    Laat deze persoon alle kosten maar betalen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren