Nieuwegeiner aangehouden na enkele waarschuwingsschoten

Begin deze maand heeft de politie in Den Bosch een 39-jarige Nieuwegeiner aangehouden na enkele waarschuwingsschoten. Er raakte niemand gewond. De Nieuwegeiner werd aangehouden vanwege een mishandeling in een woning aan de Loekemanstraat (Den Bosch). Omdat de Nieuwegeiner een bekende van de politie is en als vuurwapengevaarlijk bekend staat, werd de melding zeer serieus genomen en werd door de agenten het kogelwerend vest aangetrokken.

Achtervolging
Voordat de agenten bij de woning waren, zagen zij de verdachte echter al fietsen. Daarop riepen ze de verdachte aan en sommeerden hem te stoppen. De verdachte luisterde hier echter niet naar en probeerde te vluchtten. Hierop ontstond een achtervolging. Nadat de agenten hun wagen voor de fiets van de verdachten hadden gezet, ging deze er te voet vandoor. Ook de agenten zetten te voet de achtervolging in.

Waarschuwingsschoten
Door de collega’s werd de verdachte tijdens deze achtervolging diverse malen gesommeerd zich over te geven. Aangezien hij niet reageerde op het aanroepen, werd vervolgens enkele malen een waarschuwingsschot gelost in de lucht. Op de Van Beresteynstraat probeerde de verdachte zich nog te verstoppen, maar werd daarbij door de collega’s gezien. Tijdens zijn aanhouding werd de verdachte onder schot gehouden totdat hij veilig afgeboeid was. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk