Nieuwegeiner (22) voor de rechter wegens geweldpleging tijdens KNVB Bekerfinale

Tien FC Utrecht-supporters, waaronder een 22-jarige inwoner uit Nieuwegein, staan vandaag voor de rechter. Allen worden verdacht van geweldpleging tijdens de KNVB Bekerfinale in 2016. Een aantal daders werd opgespoord doordat de politie beelden van hen openbaar maakte. De tien worden verdacht van poging tot zware mishandeling dan wel openlijke geweldpleging. Het OM eist 4 maanden celstraf.

Rond de bekerfinale in Rotterdam kwam het tot een treffen tussen de verschillende supportersgroepen. FC Utrecht verloor de wedstrijd met 2-1 tegen Feyenoord. Op de dag zelf werden in totaal 59 mensen aangehouden wegens belediging, baldadigheid en vechtpartijtjes. Beveiligers en agenten werden belaagd, er werd met vuurwerk gegooid en een ME-bus werd met stenen en bierflesjes bekogeld. Drie agenten raakten gewond.

De mannen die vandaag voor de rechter staan krijgen over twee weken hun straf te horen. Binnenkort moeten enkele Feijenoord supporters zich verantwoorden voor de rechter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren