Nieuwegeiner (22) gewond bij fatale steekpartij op festival Solid Grooves

De organisatie van het festival Solid Grooves zegt geschokt te zijn door het dodelijke steekincident dat zondagavond rond 21.00 uur op het Amsterdamse festivalterrein plaatsvond. Een 21-jarige man uit Diemen kwam daarbij om het leven. Twee andere bezoekers, een 22-jarige man uit Nieuwegein en een man van 24 jaar uit Amsterdam, raakten gewond. Zij liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn niet in levensgevaar.

“We tasten in het duister over het hoe en waarom”, staat in een verklaring op de website van het festival. “Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident.”

Volgens de politie kwamen rond 21.20 uur de eerste meldingen binnen dat bij een ruzie op het festivalterrein was gestoken. De politie heeft twee Amsterdammers van 20 jaar op het festivalterrein aangehouden op basis van getuigenverklaringen. Hun rol wordt onderzocht.

Filmpje
Mensen die iets hebben gezien of beelden hebben gemaakt van wat aan het incident is voorafgegaan, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Op sociale media gaat een video rond van een vechtpartij die op het festivalterrein zou zijn, maar niet duidelijk is wie de beelden heeft gemaakt.

Het feest aan de Donauweg bij Sloterdijk in Amsterdam ging na de steekpartij door, maar een grote groep bezoekers besloot om te vertrekken. De organisatie was bang voor paniek als ze het festival gelijk zouden stoppen, dus besloten ze het volume omlaag te halen en vroegen ze de DJ’s om rustigere muziek te draaien. Uiteindelijk ging iedereen rustig en zonder incidenten naar huis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk