Nieuwegeiner (16) opgepakt voor uitdelen XTC in GGZ-instelling in Boxtel

Voor het uitdelen van harddrugs aan jongeren in de ggz-instelling Koraal De la Salle in het Noord-Brabantse Boxtel heeft de politie maandagmiddag 23 september jl. een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden. Vijf jongeren (allen minderjarig) waren onwel geworden door xtc, onder wie ook de aangehouden verdachte. Koraal De la Salle in Boxtel is een zorgorganisatie voor jongeren van 6 tot 23 jaar oud die een licht verstandelijke beperking hebben, gecombineerd met ernstige gedragsproblemen of psychiatrische problemen.

De slachtoffers, allen onder de 18 jaar, werden zondagavond in het ziekenhuis behandeld, nadat ze buiten bewustzijn waren geraakt door de drugs. Eén van hen was er slecht aan toe, inmiddels zijn ze allemaal weer thuis. ‘Tussen halfacht en tien uur ‘s avonds reden ambulances af en aan naar het terrein aan de Schijndelseweg in Boxtel‘, zo liet een ooggetuige eerder weten aan Omroep Brabant.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de pillen vermoedelijk afkomstig waren van de jongen uit Nieuwegein, die bij de instelling op bezoek was. Dat vermoeden werd gisteren bevestigd. De politie heeft hem direct daarop aangehouden en zit vast voor nader onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren