Nieuwegein zoekt energieambassadeurs

Neemt u graag initiatief? Wilt u comfortabeler wonen én energie én geld besparen? Ziet u kansen hiervoor in uw buurt? Samen met buren of anderen? Geef u dan op als Energieambassadeur!

Energieambassadeurs zijn enthousiaste vrijwilligers, die samen met anderen in hun buurt of straat aan de slag gaan met energiebesparing in hun woningen. Energieambassadeurs informeren de buurt over energiebesparing en stimuleren buurtgenoten mee te doen en vooral ook samen aan de slag te gaan. Zo is energiebesparing niet alleen goed voor de portemonnee en het milieu, het levert ook veel nieuwe (buurt)contacten op!

Gemeente Nieuwegein en het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein willen zoveel mogelijk Nieuwegeiners stimuleren om hun woning comfortabeler te maken met minder energielasten. De inzet van vrijwillige Energieambassadeurs blijkt hierbij heel goed te werken. Enthousiaste inwoners zijn vaak goed in staat anderen in hun omgeving te overtuigen om mee te doen aan een gezamenlijke activiteit. Om Energieambassadeurs zo goed mogelijk te ondersteunen, werken gemeente , het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein en regiopartners nauw met hen samen.

Wethouder Peter Snoeren: “De ambitie van Nieuwegein is om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Als gemeente kunnen we dit doel alleen bereiken met hulp van ‘de kracht van de stad’. De inzet van Energieambassadeurs kan daarbij een goede rol vervullen. Daarom ondersteunen we dit initiatief graag, samen met het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein en regiopartners.”

Voor meer informatie over de training en aanmelding kunt u contact opnemen met het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein (info@samenduurzaamnieuwegein.nl) of met Geurt Schepers van de gemeente (g.schepers@nieuwegein.nl of 030-6071345).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren