Katern

Nieuwegein zet rookmelders in

Een rookmelder kan levens redden. Bij brand in een woning vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Bij een groot deel van de woningbranden smeult het vuur (eerst) zonder dat er direct grote vlammen te zien zijn. Dit soort branden veroorzaakt giftige rook waardoor mensen snel bewusteloos raken. Vaak al binnen enkele minuten. Wie slaapt, ruikt dat niet; het is dus belangrijk dat men op tijd gewekt en gewaarschuwd wordt. Omdat er nog altijd veel woningen zonder rookmelder zijn, is de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een campagne begonnen.

In het kader van de campagne zijn de afgelopen tijd een kleine duizend Nieuwegeiners per brief benaderd met de vraag of ze geïnteresseerd zijn in rookmelders. Bij de mensen die daar positief op hebben gereageerd, hangt de VRU de rookmelders gratis op. Het verschil tussen de kostprijs en aanschafprijs doneert de VRU aan de Brandwondenstichting.

Burgemeester Frans Backhuijs heeft woensdag de eerste rookmelder uitgereikt aan mevrouw Van de Veer, woonachtig aan de Diligencedrift.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren