Nieuwegein zegt ‘Ja’ tegen Buitenwijs

Nieuwegein zegt ‘Ja’ tegen Buitenwijs

De vier gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein en Nieuwegein zeggen volmondig “JA” om de natuur- en milieueducatie (NME) in samenwerking met BuitenWijs structureel voort te zetten. BuitenWijs verzorgt niet alleen lessen in de klas, maar vrijwilligers gaan ook met de kinderen het veld in voor de buitenlessen.

Deze buitenlessen zijn de paradepaardjes van BuitenWijs. De missie van BuitenWijs is dan ook: BuitenWijs brengt mensen actief met het buiten in aanraking, zodat zij wijs omgaan met hun eigen leefomgeving. De vier gemeenten zijn trots op hun samenwerking met BuitenWijs en met hun handtekening geven zij BuitenWijs de steun om aan haar missie te blijven werken.

Maandag 4 juli j.l. ondertekenden de wethouders Peter Snoeren (Nieuwegein), Michiel van Lier (Houten), Vincent van den Berg (IJsselstein) en Johan van Everdingen (Lopik) de overeenkomst in het Oerlemansbos in Lopik.

BuitenWijs startte in 2009 met de NME-lessen. Daarbij ging BuitenWijs in op de vragen van de vier gemeenten en de wensen van de scholen. Het aantal boekingen van de meer dan 85 scholen nam steeds verder toe en oversteeg de laatste twee jaar zelfs over de 1000. Leerkrachten van ongeveer 500 groepen hebben gemiddeld over twee onderwerpen lesgegeven en de meer dan veertig vrijwilligers geven elk jaar meer dan 100 buitenlessen.

Leerkrachten kunnen leskisten, natuur in de klas producten en buitenlessen boeken. De lessen gaan met name over natuur en duurzaamheid. De handleidingen en de bijgeleverde materialen worden zo aangeleverd, dat dit de leerkrachten ontzorgd en de kinderen op een goed niveau les krijgen. Leerkrachten kunnen er ook voor kiezen om deze lessen zo aan te bieden dat taal, meervoudige intelligenties, coöperatieve werkvormen tegelijkertijd aangeboden worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren