Nieuwegein wil in gesprek met inwoners over de dierenweides

De gemeente Nieuwegein organiseert vijf informatiemiddagen bij de diverse dierenweides in Nieuwegein. In drie van de vijf dierenweides staan er geen dieren meer. De dieren die er stonden hebben ernstig overgewicht en zijn overgebracht naar kinderboerderij IJsselstee om onder strikt toezicht af te vallen. Door het overgewicht kwamen ook andere gezondheidsproblemen aan het licht waardoor de gemeente heeft moeten besluiten om drie schapen, een geitje en een kalkoen af te moeten maken. De overige dieren (meer dan 20) worden nu verzorgd op de kinderboerderij.

De gemeente Nieuwegein: ‘We zien dat de dieren zich herstellen en dat het beter gaat met de gezondheid. Maar dit heeft nog wel tijd nodig. We willen allemaal graag dat de dieren terugkeren naar de dierenweides als zij weer gezond zijn. Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat hun gezondheid en welzijn gegarandeerd is. Dat betekent concreet dat de dieren alleen gevoerd mogen worden door de beheerder en niet extra gevoerd mogen worden door bezoekers. De vraag is nu wat daarvoor nodig is en welke rol bewoners daarbij kunnen spelen.’

Het behoud van de dierenweides en het welzijn van de dieren is niet alleen een verantwoordelijkheid van de gemeente, maar van de gehele gemeenschap. De gemeente Nieuwegein hoopt dat door samenwerking met bewoners de schoonheid en de waarde van de weides blijven bestaan. Om deze reden wil Nieuwegein graag in gesprek met de bewoners. Deze gesprekken worden van maandag 13 tot en met 17 november georganiseerd bij elk van de 5 dierenweides in Nieuwegein. 

De diverse datums om in gesprek te gaan bij de dierenweides
Maandag 13 november van 16:00 – 17:30 uur: de dierenweide aan het Wenkebachplantsoen
Dinsdag 14 november van 16:00 – 17:30 uur: de dierenweide aan de Van Anrooylaan
Woensdag 15 november van 16:00 -17:30 uur: de dierenweide aan de Nedereindseweg
Donderdag 16 november van 16:00 – 17:30 uur: de dierenweide aan de Parallelweg/Geindijk
Vrijdag 17 november van 16:00 – 17:30 uur: de dierenweide aan de Galecopperlaan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk