“Nieuwegein werkt hard aan aantrekkelijker Cityplaza”

Nieuwegein doet er alles aan om Cityplaza aantrekkelijker te maken en ziet de toekomst van het winkelcentrum vol vetrouwen tegemoet. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Adriani. De afgelopen tijd is er juist veel kritiek op de gemeente en Cityplaza-eigenaar Corio, omdat er veel leegstand is in het winkelcentrum.

Het blijkt erg lastig om vaste huurders voor de winkelruimtes te vinden en het afgelopen jaar gingen er ook nog eens behoorlijk wat winkels over de kop. Manschot, de oudste boekhandel van Nieuwegein, houdt nu ook al opheffingsuitverkoop.

Het 75-jarige bedrijf houdt op te bestaan en volgens de eigenaar is de gemeente er voor een deel schuldig aan dat zijn zaak zo slecht loopt. De komst van een weekmarkt had voor extra omzet moeten zorgen, maar plannen daarvoor zijn geschrapt. Wethouder Adriani denkt alleen niet dat het uitblijven van de markt de boekhandel de das om heeft gedaan en is er naar sommige winkels ook steeds minder vraag.

Volgens de gemeente komen er de laatste jaren ondanks de leegstand wel degelijk ieder jaar meer mensen naar Cityplaza. Maar de klanten lopen voorbij zonder aankoop, zeggen ondernemers. Leegstaande panden worden door verhuurders gevuld met goedkope popupstores en dat gaat ten koste van de uitstraling.

De boekhandeleigenaar heeft spijt dat hij destijds is verhuisd naar het nieuwe Cityplaza. Want niet alleen kwam de markt er dus niet, ook is het straatje waar hij met zijn onderneming zit een tochtgat. Dat wordt veroorzaakt door de hoge bebouwing, maar volgens de gemeente is er sprake van een tijdelijke situatie.

De gemeente zegt er alles aan te doen om Cityplaza aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek. Zo zijn de parkeertarieven al verlaagd, komt er waarschijnlijk een kerstmarkt en worden evenementen steeds beter op elkaar afgestemd. Het CDA in Nieuwegein heeft de kwestie eerder al aan de orde gesteld in de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk