Nieuwegein, waarom?

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

En dan zijn er nu en dan van die momenten dat hij verzucht: Nieuwegein, waarom? En mocht u deze verzuchting ook wel eens slaken, laat ons dan weten waaróm u uw verzuchting slaakt. Misschien ziet Arend er een foto in ……….. Deze week zag de hoofdredacteur van pen.nl op Twitter een foto voorbijkomen die zijn aandacht  trok. De maker van de foto is: paperbacktothefuture @pbttf.

paperbacktothefuture @pbttf, schrijft bij de foto: ‘Fiets over Reijnesteijnseweg @Gem_Nieuwegein een #ASO heeft zijn frituurpan gedumpt. Onderhoudswagen van gemeente stopt er vlak voor, maar rijd na 10 minuten weer weg. Pan staat er nog.’

Tja, verkeerde afdeling?  Of is dit een PD, plaats delict, en blijft het delict onaangeroerd ter plekke in afwachting van politie, recherche en forensisten? Stilletjes vragen wij ons ook af: Nieuwegeiner, waarom? in plaats van Nieuwegein, waarom?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren