Nieuwegein voorziet inwoners van gratis jonge bomen

Zaterdagmiddag 26 november kunnen inwoners van Nieuwegein en omstreken bij het Tuinkerspad tussen 13.00 – 14.00 uur gratis zaailingen ophalen bij de oogstdag van de Gemeente Nieuwegein. Er liggen verschillende soorten zaailingen/jonge aanplant van inheemse boompjes klaar, waaronder Es, Esdoorn, Veldesdoorn, Hazelaar, Hulst, Beuk, Meidoorn en Zomereik.

Groener Nieuwegein
Gemeente Nieuwegein wil met het organiseren van deze oogstdag overtollige zaailingen kansen geven om tot volwassen bomen uit te groeien op hun nieuwe bestemming. Bomen planten is een manier om tegelijkertijd klimaatverandering te vertragen, biodiversiteit te herstellen én burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Door samen zaailingen te verplanten, wordt vergroenen goedkoper en leuker. Wethouder John van Engelen: “Prachtige manier om samen met inwoners bij te dragen aan een beter milieu en klimaat. Hoe meer mensen helpen, hoe meer bomen we kunnen planten en hoe groener Nieuwegein wordt.”

Meer Bomen Nu
Deze oogstdag is een initiatief van de gemeente Nieuwegein in samenwerking met inwoners en de groene vrijwilligersorganisatie: ‘Meer Bomen Nu’. De organisatie is onderdeel van een landelijke campagne van Urgenda met als doel Nederland sneller te vergroenen.

Meehelpen
Bewoners kunnen zich ook opgeven als vrijwilliger om op deze oogstdag van 09.30 – 15.00 uur mee te helpen. Wil je meehelpen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk