Nieuwegein voor derde keer ‘Fairtrade Gemeente’

Vorige maand werd bekend dat Nieuwegein zich voor het derde jaar op rij Fairtrade Gemeente mag noemen. Elk jaar worden instellingen, bedrijven, sportverenigingen, scholen en winkels actief benaderd en moeten aantoonbaar meer dan het jaar ervoor fairtradeproducten gebruiken in kantine of op kantoor. Reeds bestaande fairtrade bedrijven, winkels en organisaties in Nieuwegein worden getoetst of zij nog steeds fairtrade bezig zijn en of er activiteiten ontwikkeld worden om fairtrade onder de aandacht te brengen van de burgers en organisaties in Nieuwegein.

De toetsing van de fairtrade instellingen gebeurt steekproefsgewijs. Het is dus heel goed mogelijk dat u binnenkort door een van de bestuursleden wordt benaderd voor de meting.

Voor 2013 zijn er alweer 4 nieuwe bedrijven aan de lijst van fairtrade organisaties toegevoegd te weten: Amis, Ordina, Pauzini Espresso en Dixons Nieuwegein. We hopen in 2013 de mijlpaal van 100 bedrijven te halen.

Kledingzaken kunnen binnenkort ook weer een bezoek verwachten van een medewerker van de Stichting Fairtrade Nieuwegein. Made-by en Fairwear kleding labels geven aan dat aangesloten bedrijven zich hebben verplicht te werken aan de arbeidsomstandigheden in fabrieken overal ter wereld waar ze kleding laten produceren en dat er tevens aandacht is voor het milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk