Nieuwegein viert haar verjaardag

Vandaag, zaterdag 1 juli 2017 vierde Nieuwegein haar 46-ste verjaardag. 1 juli 1971 was de dag waarop Nieuwegein is ontstaan door de samenvoeging van de toenmalige gemeenten Jutphaas en Vreeswijk. Om dit heugelijke feit te vieren werd vandaag in de ‘kuil’ op Laag Raadstede in de binnenstad van Nieuwegein een feestje gehouden. En … op een feestje wordt gezongen. Ieder jaar zal dit evenement plaatsvinden tot 1 juli 2021 want dan bestaat Nieuwegein 50 jaar!

Met zoveel mogelijk Nieuwegeiners, jong en oud, werd er samen gezongen met koren en unieke optredens van Nieuwegeinse zangtalenten. Vijftien koren en zangers deden mee aan ‘City Zingt’ in de binnenstad van Nieuwegein.

Nieuwegein had een bijzondere primeur, namelijk een optreden van de band StayTuned. Vier zangers die allen hun talenten al hebben bewezen in de The Voice Kids. Zij vormen samen de band StayTuned en hebben hard gewerkt aan hun eerste single.

 

Naast de band Staytuned stond op een groot podium in de Kuil het Nieuwegeinse huiskoor te zingen. Samengesteld uit enthousiaste zangers. Zij werden ondersteund door het Dutch Event Choir.

Onze videograaf Michael Simonse en fotograaf Wouter Haring waren aanwezig en maakte bovenstaand videoverslag en onderstaande foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren