Nieuwegein viert 20 jarig bestaan Milieu Educatie Centrum

Het Milieu Educatie Centrum viert op 3 september 2013 vanaf 16.00 uur haar 20-jarig jubileum. Ook BuitenWijs viert feest! Dankzij de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Lopik is een geheel nieuw aanbod voor alle basisscholen in die vier gemeenten gerealiseerd. Wethouder Hans Reusch, Ellen Leussink van Agentschap NL en Erna Bod van Eduniek/CED-groep geven hun visie op het belang van BuitenWijs. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De feestelijke bijeenkomst wordt gehouden in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier Nieuwegein. Het officiële gedeelte eindigt om 17.30 uur.

Het Milieu Educatie Centrum (MEC) is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een organisatie die nauw samenwerkt met bewoners, vrijwilligers en organisaties. Het MEC heeft een aanbod ontwikkeld waardoor het Natuurkwartier voor en door andere organisaties en inwoners meer gebruikt wordt. Nieuw is ook de verbreding naar duurzame onderwerpen met Natuurkwartiertjes voor kinderen en hun ouders over actuele thema’s zoals energie, water, afval en biodiversiteit. Met deze activiteiten beleven en ontdekken zij hun eigen omgeving.

In de vier jaar waarin inmiddels de BuitenWijs-gemeenten samenwerken is een nieuw aanbod van NME-producten gerealiseerd voor de basisscholen dat aan vele doelen beantwoordt (zie bijlage). Er is een stevige organisatie neergezet die door de vele nieuwe vrijwilligers wordt ondersteund in met name de begeleiding van de buitenlessen. Bij BuitenWijs zijn voor het schooljaar 2013-2014 meer dan 1.000 producten geboekt. Hierdoor krijgen kinderen op de bijna 80 basisscholen meer lessen in natuur en duurzaamheid en ontdekken zij met de buitenlessen ook de mooie stukken groen in de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein en Nieuwegein.

Op 3 september willen we naast het terugblikken en vieren van de resultaten, vooruitblikken en dromen om samen met inwoners van de vier gemeenten nog meer te werken aan een groenere en duurzame wereld. “Het MEC in Nieuwegein is er in geslaagd om het milieubewustzijn bij de Nieuwegeiners te verhogen. Niet door te beleren, maar door bewust de jeugd er op een spelende wijze bij te betrekken. Via BuitenWijs samen met de scholen, maar ook door allerlei activiteiten in het Natuurkwartier. Het team van het MEC straalt Milieu uit,” aldus wethouder Hans Reusch.

Het Natuurkwartier vindt u aan de Geinoord 9 – 12 in Nieuwegein. Auto en fiets kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Parkhout bij de Geinbrug en de fietsenstalling voor de ingang van het Natuurkwartier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk