‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juni 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Graaf Willemlaan in Fokkesteeg.

Bert: ‘Op veel foto’s die ik opstuur gaat het eigenlijk helemaal niet om verstedelijken, het inpassen van nieuwe gebouwen in de gemeente, waardoor er minder plek is voor vergroenen. Ook op deze 2 foto’s is dat niet het geval. Toch is ook op deze foto te zien dat er i.p.v. meer steeds minder groen is. Misschien was de boom op de voorgrond ongezond en moest deze gekapt worden maar dan kan je toch een nieuwe boom planten? En wat te denken van de 3 grote bomen op de achtergrond? Om wat voor reden zijn die weggehaald? Verder is er rechts aan het einde van de straat een nieuwe boom te zien, een weinig schaduwgevende toortsvormige boom die je steeds vaker ziet. En ja, er zijn ook 2 nieuwe bomen links geplant, maar voordat die volgroeid zijn?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk